ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Oικονομική κρίση και

κοινωνικό κράτος

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ,

εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, 2013

Η μετανάστευση από και

προς την Ελλάδα

Απολογισμοί και προοπτικές

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ,

εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, 2010

Κοινωνική ασφάλιση

Η διαρκής κρίση και προοπτικές

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ,

εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, 2005

Η κοινωνική πολιτική μετά

την κρίση του κράτους πρόνοιας

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΛΕΤΣΟΣ

εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, 2005

Αναλογιστική μελέτη ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΓΙΟΣ,

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ

ΙΝΕ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), 2007

Εργασία και οικονομία

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ

εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ, 2001

Υγεία και οικονομία

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ

εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ, 1999

ΒΙΒΛΙΑ

3 ΜΑΪΟΥ 2014

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Συνέντευξη στον Φώτη Παπούλια

10 ΜΑΪΟΥ 2014

toportal.gr

 

8 ΜΑΪΟΥ 2014

nooz.gr

Συνέντευξη στην Ελένη Κομνηνού

30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

THE PRESS PROJECT

Συνέντευξη στον Δημήτρη Μπούνια

"Το διακύβευμα των ευρωεκλογών συνίσταται στη στρατηγική επιλογή είτε της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, είτε της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανασύστασης του κοινωνικού κράτους που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ", επισημαίνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Σάββας Ρομπόλης. Ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εκτιμά ότι "προδιαγράφεται ένα μεγάλο κύμα νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Σάββας Ρομπόλης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εργασιας της Γ.Σ.Ε.Ε, μίλησε στον Αποστόλη Φωτιάδη για toportal.gr, απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν την ανεργία κυρίως των νέων ανθρώπων και την δυνατότητα ανατροπής του υφιστάμενου, δραματικού για την αγορά εργασίας, υφεσιακού κλίματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αλλαγή πορείας της Ευρώπης θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στο nooz.gr ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος μας εξηγεί το πως θα πρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ανεργία.

Η περίπτωση του Σάββα Ρομπόλη είναι ιδιαίτερη: ακαδημαϊκός και ερευνητής, ομότιμος σήμερα καθηγητής του Παντείου και επί σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, έχει παρατηρήσει, μελετήσει και μετρήσει τα εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας όπως λίγοι. Ήταν από τους πρώτους που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στην αρχή των Μνημονίων για την καθίζηση στην απασχόληση και την παραγωγή. Αν εκλεγεί Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, φιλοδοξεί να πάρει όλη αυτή την τεκμηρίωση μαζί του στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

22 ΜΑΪΟΥ 2014

εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Συνέντευξη στον Ηλία Κάνιστρα

23 ΜΑΪΟΥ 2014

Παρατηρητής της Θράκης

Συνέντευξη στην Νατάσα Βαφειάδη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης μιλά στην «Π», για τις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, μέσω του προγράμματος παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, το οποίο -όπως υποστηρίζει- μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας, αύξηση της ζήτησης και του ΑΕΠ. Ακόμη, περιγράφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, που μπορούν να δώσουν ώθηση στην παραγωγή και στην απασχόληση και εν τέλει στην ανάπτυξη.

Ο Σάββας Ρομπόλης είναι ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει ασχοληθεί επισταμένως και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας που έχουν σχέση με θέματα απασχόλησης, ανεργίας και κοινωνικών πολιτικών. Γνωρίζει δηλαδή σε βάθος τα ζητήματα της ανεργίας που μαστίζουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετωπίζει την ανεργία καθώς, όπως αναφέρει, η Ευρώπη μέχρι σήμερα εφάρμοζε απλά «πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος της ανεργίας» και για να αλλάξει αυτό προτείνει την τροποποίηση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας και το κριτήριο του επιπέδου της ανεργίας στον καταστατικό χάρτη των οργάνων της Ευρώπης. Πιστεύει ότι είναι δυνατόν να υπάρξει μια «διαφορετική» Ευρώπη, μια Ευρώπη των πολιτών, θέτοντας ως αναγκαία συνθήκη «για το μέλλον της Ευρώπης την ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας».

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συνέντευξη στην Μαίρη Λαμπαδίτη

Εάν δεν αποκατασταθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις και εάν δεν καταπολεμηθεί η ανεργία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα δημιουργηθούν συνθήκες αποσύνθεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό υπογραμμίζει ο  επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

εφημερίδα ΕΠΟΧΗ

Συνέντευξη στον Παύλο Κλαυδιανό

Οι διθυραμβικοί τόνοι για τη συμφωνία με την τρόικα και οι διακηρύξεις ότι «αλλάζουμε σελίδα» είναι κατάλληλα για προεκλογική χρήση. Τι συμφωνήθηκε ακριβώς και ποια είναι τώρα η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, είναι δύο από τα ερωτήματα που απαντά ο Καθηγητής και Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

fmvoice.gr

«Η πραγματική ανεργία είναι υψηλότερη κατά τουλάχιστον έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την στατιστική ανεργία και διαμορφώνεται στα επίπεδα του 35%. Προβλέπουμε ότι στο τέλος του 2013, η στατιστική ανεργία, όπως καταγράφεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή θα φτάσει στο 29%.

Επικοινωνία

E-MAIL: savvas.robolis@gmail.com

FIND US:

PHOTOGRAPHY: GEORGE TSAFOS

DESIGNED BY:

Copyright © 2016

ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ

graphics